Niels Iversen Rotfeld

Ref: Kilder: sMø-DA1912-
Far: Iver Nielsen Rotfeld (1390 - )
Mor: NN Nielsdatter Vognsen af Stenshede (1400 - )
 
Født: omkring 1435
Boede: 1465 Tveden, Karup sogn, Hjørring amt
Død: før 1516


I familie med Eline Jensdatter Vognsen af Stenshede (- 1527)

Børn:NN Nielsdatter Rotfeld ((14--) - 1500)
Iver Nielsen Rotfeld
Anders Nielsen Rotfeld


Notater
Niels Iversen (Rotfeld) er antagelig født omkring 1435, og han levede endnu 1493. Han var gift med Eline Jensdatter (Vognsen) af den adelige Vognsen-slægt af Stenshede.
Niels Iversen, af Tveden (Dronninglund Herred), afsagde 1465 sammen med Otte Henriksen i Villerup og Knud Jensen i Lønstrup i "Sønby" Kirke Dom i en Trætte imellem Hr. Anders Nielsen (Banner) og Sandemænd i Jerslev Herred, fører de tre Ibskaller i sit Segl, var 1466 sammen med Morten Nielsen og Niels Mortensen (Vognsen) Udsteder af et Sognevidne af Elling Kirkegaard, sad 1493 over Søskendeskifte mellem Jep Bildts Børn og Las Bildt; gift med Eline Jensdatter, der 1514 som Enke skjødede to Gaarde i Gaaser til Hundslund Kloster, solgte Kraghede i Hørby Sogn til Morten Vognsen og samtykkede siden i, at denne afhændede Gaarden til Godske Vognsen. (DAA1912-).
Niels Iversen (Rotfeld) er den ældst kendte ejer af adelsgården Tveden i Karup sogn, hvortil han skrev sig i 1465, da han sammen med svogeren Otto Henriksen (Smalsted) i Villerup og Knud Jensen (Rotfeld) i Lønstrup i Søndbjerg Kirke afgjorde en strid mellem Hr. Anders Nielsen (Banner) og sandemændene i Jerslev Herred. Han førte da Rotfeldernes våben med de 3 ibsskaller i sølv på rødt felt. Året efter var han sammen med Morten Nielsen og Niels Mortensen (Vognsen) udsteder af et sognevidne på Elling Kirkegård, og i 1493 nævnes han sidste gang, da han "sad over" et søskendeskifte mellem Jep Bildts børn og Las Bildt. (sMø-).<< Startside
Lavet af MinSläkt 3.1b, Programmet tilhører: Poul Lynge Johansen