Mette Poulsdatter

Ref: Kilder: CK24-tb04-
Far: Poul Jensen ((15--) - 1650)
Mor: Gertrud Pedersdatter ((16--) - 1688)
 
Født: (16--)
Boede: Åsendrup Søndergård, Vrensted sogn, Hjørring amt


I familie med Anders Christensen ((16--) - )Notater
Hed vist Mette Kirstine, og vist identisk med den Kirsten Poulsdt som i tingbogen (Jerslev herreds) 19. feb. 1652, hvor Mette ikke nævnes blandt søskendene, kaldes Kirsten. (jf. CK24-).
Mette Poulsdt var umyndig 1663, og havde broderen Anders til værge. Var 1677 gift med Anders Christensen, der med hende fik Søndergaard i fæste og boede her 1688. (CK24-)

I afskriften af Jerslev herreds tingbog (tb04-) er dog nævnt både Mette og Kirsten (CK24- synes at læse det som et dobbeltfornavn Mette Kirstine):
tb04-: 19/2 1652 ** Anders Jensen i Mølgård. Anders Povlsen i Åsendrup, da Anne Jørgensdatter, født i Faksholm, i 7 år har haft sit ophold i Mølgård i sl Niels Jensens brød, og da sl Povl Jensen i Åsendrup og sl Niels Jensen, som boede i Mølgård, var forligt om, at der derfor skulle afkortes 19 sld af hendes fædrene og mødrene arv, da kvitterede Anders Povlsen på sine egne sin mor Gertrud Pedersdatter og søskende Niels Jens Peder og Laurs Povlsen Mette Kirsten og Johanne Povlsdatter deres vegne Anders Jensen på egne og hustrus vegne for samme 19 sld

tb04-: 27/10 1687 ** Jens Povlsen i Åsendrup på egne og medarvingers vegne 1.ting lovbød bondeskyld efter skriftligt lovbud af sl Povl Jensens og Gertrud Pedersdatter, som boede og døde i Åsendrup deres børn og arvinger Niels Povlsen i Åsendrup Jens Povlsen sst Anders Christensen på sin hustrus Mette Povlsdatters vegne Helle Christensen i Em på sin hustru Karen Povlsdatters vegne Laurs Povlsen i Tågholt på egne og søsterbørns Johanne Povlsdatters børns vegne Niels Nielsen i Sundby på sl hustru Else Povlsdatters børns vegne og bror Peder Povlsens vegne. bondeskylden ligger i vester Brønderslev, og de kan ikke formå at beholde den
<< Startside
Lavet af MinSläkt 3.1b, Programmet tilhører: Poul Lynge Johansen